Keramické drezy sa dodnes vyskytovali prevažne v tradičných kuchyniach vidieckeho štýlu. V súčasnosti sa škála dizajnu neustále rozširuje a keramika sa stala obľúbenou voľbou aj pre moderné domácnosti. Prečo si zvoliť práve keramický drez? A akými výhodami sa môže pýšiť tento materiál?
Poďme si priblížiť, prečo sú keramické drezy tak žiadané a akými vlastnosťami vynikajú. Keramické produkty sa vyrábajú z ručne pálenej hliny a majú mnoho vytúžených vlastností. Vyznačujú sa neskutočnou tvrdosťou a maximálnou odolnosťou. Ich glazovaná povrchová úprava ich robí prirodzene odolnými voči škvrnám, poškriabaniu, navyše majú vysokú farebnú trvácnosť, čo znamená, že nestrácajú farby ani po mnohých rokoch používania. Je dôležité zdôrazniť, že nepreberajú pachy, ako napr. pach rýb. Tento materiál si vďaka svojej odolnosti poradí aj vysokou teplotou panvice či s vriacou vodou. V porovnaní s bežným nerezovým drezom je táto odolnosť mnohonásobne vyššia.
JEDNODUCHÁ ÚDRŽBA
V dnešnej dobe ľudia kladú veľký dôraz na jednoduché čistenie a práve hladký povrch je kľúčovou vlastnosťou keramických drezov. Naleštený povrch keramiky nie je pórovitý, zabraňuje usadzovaniu vodného kameňa a uľahčuje odtekanie vody z povrchu drezu. V sortimente keramických drezov si prídu na svoje aj alergici, keďže keramika je hypoalergénny materiál, odolný aj voči chemikáliám.
VEĽKOSŤ, TVAR, DIZAJN
Je na Vás, či umiestnite drez na pracovnú dosku, pod pracovnú dosku, alebo necháte prednú stranu drezu odkrytú, napr. farmársky dizajn drezu SABOR. Ak sa chcete odlíšiť a pritom využívať všetky vlastnosti keramiky, na výber je k dispozícií keramika v rôznych farbách, napr. matná čierna, prírodná kapučínová, či industriálna matná šedá.
Do keramického kuchynského drezu sa oplatí investovať. Určite to nie je najlacnejšia voľba drezu do Vašej kuchyne, avšak množstvo výhod je zárukou spokojnosti zákazníka. Nadčasová elegancia, osobitosť a štýl. Od typického farmárskeho tvaru, cez 1,5 drez s odkvapom u nás zaručene nájdete ten, ktorý upúta pozornosť v akejkoľvek kuchyni.